Novosti


Posljednje novosti vezane uz naše poslovanje

Orbico potpisao povelju o raznolikosti Hrvatska


S ponosom objavljujemo da je Orbico d.o.o. 28.3.2019. potpisao Povelju o raznolikosti Hrvatska.

Povelja o raznolikosti je inicijativa pokrenuta u 18 zemalja Europske unije, s ciljem promocije raznolikosti, nediskriminacije, uključivosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu. Iako sve Povelje različitih zemalja slijede iste smjernice, tekst povelje nije unaprijed zadan nego ga izrađuje svaka zemlja individualno, a potpisnici joj pristupaju na dobrovoljnoj bazi.

Povelja je prvenstveno namijenjena poslovnom sektoru, a njenim potpisivanjem Orbico d.o.o. prihvaća da će javno podržavati, štititi i razvijati raznolikost u svojoj organizaciji i u svom lancu vrijednosti, te da će nastojati stvoriti poticajno radno okruženje za sve, bez obzira kojoj manjinskoj skupini pripadali.

Kao ambasadori Povelje koji pomažu u njezinoj promociji imenovani su ugledni članovi poslovne zajednice.

Povelja služi kao platforma za suradnju i razgovor o upravljanju raznolikošću a potpisnicima omogućava i pristup alatima za provedbu politike raznolikosti, izvorima najboljih praksi te drugih resursa razvijenih od strane Europske platforme za raznolikost.

Europsku platformu za raznolikost utemeljila je Europska Komisija 2010. kako bi podržala razvoj i razmjenu dobrih praksi među zemljama članicama. Danas platforma okuplja više od 7100 potpisnika iz 18 zemalja članica koje su prihvatile načela Povelje na nacionalnoj razini, a više od 14 milijuna zaposlenika ima koristi od dobrovoljne posvećenosti poduzeća i institucija potpisnica primjeni politike raznolikosti.

Za Orbico d.o.o. Povelju je potpisao direktor, Mario Matić.

Da li ste vidjeli sa koliko različitih brendova trenutno radimo?


Saznajte više informacija o poznatim brandovimo koje distribuiramo kroz našu mrežu

Više informacija