Ljudski potencijali

Angažirani i kompetentni zaposlenici su preduvjet svake dobre organizacije. Upravo takvi zaposlenici svojim proaktivnim stavovima, usmjerenim djelovanjem, energijom, preuzimanjem odgovornosti, željom ka promjeni na bolje doprinose razvoju organizacije i pokreću je naprijed. Zbog toga mi u Orbico-u puno pažnje pridajemo profesionalnom procesu odabira zaposlenika te obrazovanju i razvoju zaposlenika u organizaciji.

Važno nam je da zaposlenici imaju entuzijazam, inicijativu i proaktivnost, da su odgovorni i znatiželjni, da imaju integritet i osobno poštenje. Potičemo otvorenu komunikaciju, predlaganje novih rješenja i unapređenje poslovanja. Nagrađujemo dobre ideje i zaposlenici koji su najbolji u svom području rada imaju priliku napredovati i razvijati se profesionalno i osobno. Gdje god je moguće zaposlenici su plaćeni po učinku na način da oni koji bolje rade mogu i više zaraditi. Timski rad i dobri, podržavajući međuljudski odnosi su svakako jedna od Orbico snaga i prednosti.

Budući da se danas Orbico poslovanje proteže od Baltičkog do Crnog mora, ta činjenica pruža pregršt mogućnosti razvoja karijere obrazovanim ljudima s odličnim rezultatima u poslu koji imaju inicijativu i otvoreni su promjenama. Bitno nam je da zaposlenici svoje sposobnosti i energiju koriste usmjereno prema ostvarivanju rezultata i strategije, da im je stalo do posla koji rade te da u njemu vide smisao.